Avís a futurs navegants

Per fi s’acaba el curs i ben aviat podrem gaudir (alguns) de les tan merescudes vacances. Abans de marxar, però, us volem deixar als futurs alumnes alguns consells que considerem valuosos per tirar endavant una feina que, de vegades, no és gens fàcil. Més enllà de tot el que hem anat dient en aquest diari volem, des de l’experiència de tot un curs, incidir en aquells aspectes que considerem especialment rellevants.

Equip Raimundus

  • Distribuïu-vos bé les tasques. Això va molt lligat a la planificació, que haurà de ser tan acurada com es pugui. El fet de repartir les tasques de forma regular, però, el considerem especialment important per tal d’avançar feina amb agilitat.
  • Haureu de rumiar uns acords i us haureu de comprometre a complir-los. Penseu-vos-ho bé: més val tenir pocs acords però centrats en allò essencial i saber respondre en cas d’incompliment, que no omplir pàgines d’acords que no es compliran.
  • No us relaxeu en excés. Després del ritme frenètic de les primeres PAC es reduirà el volum de feina. Compte en aquest moment que no baixeu massa de revolucions: mireu de mantenir la concentració i el contacte, per tal de no desinflar-vos. Encara queda feina i coses per aprendre, i caldrà estar a l’alçada.
  • Insistim: COMUNICACIÓ. Si algú no sap com fer les coses, si pel que sigui heu de descurar la feina uns dies, si dubteu del projecte o penseu que es pot fer millor, si algun membre no s’implica prou… Sempre amb respecte, però dieu les coses. I feedback: un simple “OK!” pot ser molt més tranquil·litzador que el silenci absolut.

En definitiva, us volem transmetre que val la pena l’esforç que pugui suposar aquesta assignatura perquè aprendreu a treballar en equip, cosa importantíssima en aquests temps i, sobretot, a tenir la satisfacció d’arribar a la simbiosi d’un grup de persones amb un projecte en comú.

Falcó Mil·lenari

Un pensament sobre “Avís a futurs navegants

  1. Cal tindre present una cosa: per als que portem uns quants anys amb el pla d’estudis de Llengua i Literatura Catalanes, i els que ara estiguin començant-lo i cursant-ne altres assignatures, cal que sapigueu que en aquesta assignatura es funciona de manera molt diferent.
    En general l’avaluació continuada de la UOC funciona amb activitats regulars, que no impliquen excessiva feina, però obliguen a estar al dia. Tanmateix, un pot veure els terminis i organitzar-se millor o pitjor, i estar 4 o 5 dies sense connectar-se pot passar fàcilment sense gaires conseqüències (això no vol dir que sigui recomanable). Si s’ha de lliurar una PAC i es tenen 2 setmanes per fer-la, doncs en aquestes dues setmanes l’estudiant treballa més o menys per lliure. Ha de llegir el material, pot consultar el tutor, pot fer preguntes al fòrum…
    A CTIC, el volum de feina quant a la realització d’un producte era considerable, però no és de les assignatures més dures ni que vulguin panxades d’esforç sobrehumà. Però sí que hi ha molta feina constant de coordinació, d’estar pendent, de llegir el que han fet altres, fer suggeriments… Penseu que un text a quatre mans és un sol text, però hi han treballat quatre persones.
    Tot i que ja tingueu la Guia Docent, penseu que aquesta assignatura és diferent, quant a organització i objectius, a moltes d’altres de la UOC. Si veieu que la PAC 2 es lliura d’aquí dues setmanes, connecteu-vos ara mateix i no espereu, perquè al tercer dia us trobareu que els companys de grup estan neguitosos en no veure-us per allà.

    M'agrada

Deixa un comentari